ČESTA PITANjA

KONTAKT TELEFON: +381 62 335 821

Fasadni stiropor je ekspandirani polistirol gustine od 17-25kg/m3, koji spada u grupu samogasivih materijala. Ćelije od kojih je sastavljen ispunjene su 98% vazduhom, što mu daje visok stepen toplotne izolacije. Prepoznaje se po reljefu sa obe strane što poboljšava sjedinjavanje sa lepkom.

Na 25kg lepka dodaje se 4-5dl vode. Kod bavalita fasade odnos je: 25kg fasade + 1 litar TD podloge + 4l vode. Majstoru preostaje da proceni gustinu smese. Potrošnja lepka zavisi od podloge na koju se nanosi (da li je površina malterisana ili ne).

Posle nanošenja završnog sloja lepka treba sačekati toliko dugo (najmanje 24h) dok se uverimo da je lepak suv.

Stavljanjem TD podloge – kao premaz pre nanošenja ili sjedinjavanjem sa završnim slojem fasade (bavalitom), dobija se otpornost same fasade na spoljne klimatske uticaje.

Cena ugradnje zavisi od toga koji deo objekta se izoluje. Niži objekti rade se bez skele te je cena niža, dok spratni delovi zahtevaju postavku skele, što uslovljava višu cenu, a kavalitetan rad majstora ima svoju cenu.

Ušteda gasa za grejnu sezonu -2,5e/m2 stambenog prostora, ušteda struje za grejnu sezonu -7,5e/m2 stambenog prostora, ušteda lož ulja za grejnu sezonu -3,5e/m2 stambenog prostora, odnosno oko 35% energije u odnosu na neizolovani objekat.

Ne. Sve supstance koje se dodaju stiroporu (boja, grafit, aluminijum i dr.) su lošiji izolatori od samog stirpora i samo mu umanjuju izolacione sposobnosti. Razni nazivi dati ofarbanom stiroporu služe isključivo za zbunjivanje kupaca. Ne dozvolite da Vas varaju, tražite atest o poreklu i kvalitetu. Dobijene ateste uporedite sa atestom za fasadni stiropor (20kg/m3) i videćete da čist fasadni stiropor pobeđuje.

Da. Uklapanjem tabli stiropora sa falcom sprečava se pojava takozvanih hladnih mostova.

Imate neko pitanje na koje nismo dali odgovor, slobodno nas pitajnte

Pitajte nas

CAPTCHA image

Ovim sprečavamo spam, hvala Vam.

IZOLACIJA - FASADE - TERMOFASADE - GIPSANI RADOVI

KONTAKT TELEFON: +381 62 335 821